Свети Валентин по Света

Свети Валентин по Света

16 октомври 2021
  • Сподели:

Това е денят на любовта ... или на омразата, в зависимост от вашата гледна точка. Денят на влюбените (14 февруари - вземете под внимание, мъже!) В България означава цветя, шоколад, ястия навън и екскурзии до супермаркета в последния момент за картичка. Но същото не може непременно да се каже за останалия свят, страните празнуват Свети Валентин по много различни начини. Може би в България също така доста голяма част от хората празнуват и Трфон Зарезан.

Така че това ни накара да се замислим. Може би трябва да подправим живота на Валентин малко, като откраднем най -добрите части от празненствата на всяка страна. Но кои традиции трябва да възприемем?

 

ЯПОНИЯ

 

Докато мъжете са склонни да харчат повече за партньорите си, отколкото жените тук в България (очевидно), в Япония, жените са тези, които усещат стрес!

 

Дамите обикновено дават подаръци на своите момчета, като шоколадовите компании в Япония реализиран повече от половината от годишните си продажби в седмицата преди Свети Валентин. И не само партньорите имат късмета да получат шоколадова вкусотия.

Понякога се дават на колеги, шефове и приятели от мъжки пол! Късметлии или може би не, тъй като се очаква тези мъже да върнат жеста на 14 март. 

Ако подарим на някого шоколад, очакваме да бъде споделен! 

 

 

ЮЖНА КОРЕЯ

 

Е, ако южнокорейците не ни посрамят ...

 

Те празнуват любовта на 14 февруари, също като нас, но също и на 14 -то число на всеки месец.

 

Един ден в годината е достатъчен стрес. Как бихме се справили всеки месец ?!

А някои от тях дори имат свои собствени имена: Денят на розата през май, Денят на целувката през юни и Денят на прегръдките през декември.

Но не всичко е щастие и слънце. През април сингълтите се събират, за да хапнат Джанджангмьон - черни юфка - за да се утешат.

 

Харесва ни идеята да празнуваме любовта през цялата година, но ангажимента да спазваме всички тези дати е твърде голям.

 

 

АРЖЕНТИНА

 

Защо останалият свят е по -романтичен от нас ?

 

Аржентинците, подобно на южнокорейците, не се задоволяват само с един ден празненства. Те трябва да ни накарат да изглеждаме безсърдечни, като посветим цяла седмица на това лудо нещо, наречено любов, наречено „седмицата на сладостта“.

 

Това е сладко, честно казано. Особено като се има предвид, че целувките и шоколадите се разменят навсякъде. Не само това, но се насърчават мили жестове към животните и околните. 

Така че изглежда има шоколадова тема, която се случва по целия свят тук, но очевидно го правим погрешно.

Защо си разменяме сладки лакомства само в един ден, когато бихме могли да го правим през цялата седмица?

Предполагаме, че това е в противоречие със „сезона на тялото в бикини“, но на кой му пука… те се наричат ​​любовни дръжки по някаква причина!

 

 

ФИЛИПИНИТЕ

 

Тъй като средната сватба в България струва около 20 000 лв., само с няколко бона по -малко от средната заплата в Обединеното кралство, може да се каже, че любовта струва нещо!

Така че представете си нашата изненада (и ревност), когато четем, че  няма нищо от това във Филипините.

 

Денят на влюбените вижда много млади двойки, които се събират заедно и се женят, всички спонсорирани от правителството и разглеждани като форма на обществена услуга.

 

Сега не сме сигурни колко всъщност струва това, но сме сигурни, че не е близо до 20k, не и ако споделяте специалния си ден с куп непознати! 

 

Това е супер специален ден за страната и смятам, че можем да научим много от тяхната пестеливост!

Не бихме искали стотици непознати да откраднат светлините на прожекторите в нашия специален ден, но харесваме идеята правителството да допринесе за нашите сватби. Сигурни сме, че когато излезем от тази бъркотия по Изборите, бихме могли напълно да я прокараме като политика.

Време е да поговорим за важните въпроси, хора!

 

 

БРАЗИЛИЯ

 

 

Dia Dos Namorados - денят на любовта в Бразилия - звучи толкова по -фантастично от този на Свети Валентин.

 

Честван на 12 юни, последван на следващия ден от деня на Свети Антоний, покровител на брака, той често вижда самотни жени, изпълняващи ритуали с надеждата, че те ще бъдат следващите, които ще ходят по пътеката.

 

За разлика от много дни на Свети Валентин по света, които включват празник на любовта, различна от просто романтична, за бразилците, това наистина е всичко за партньорите ... което не е шокиращо, като се има предвид невероятното танцуване, което продължава там.

 

Харесва ни много романтичното звучене на Dia Dos Namorados, така че приемането на нови идеи за ден може да ни помогне да влезем в романтичния дух! Сега, за да научите как се произнася ...

 

 

ЕСТОНИЯ

 

 

Ние обичаме естонците.

На 14 февруари, вместо да се фокусират върху романтичната любов, те го наричат ​​Собрапаев, буквално преведен като „Ден на приятелството“.

 

Хората обменят цветя, картички и кошници с подаръци като символи на любовта, посещават музикални концерти и народни танци. Той почти обхваща всички и и означава, че всеки може да се присъедини към забавлението, дори ако вашият BFF е вашият котешки приятел.

 

Подарява ли някой друг картички за рожден ден, Коледа и Свети Валентин на своите домашни любимци и след това ги чете? Разбира се, че го правите ...

 

Обичай, обичай, обичай! Празнуването на приятелството е толкова важно, тъй като приятелите са по -склонни да останат наоколо, нека бъдем честни.

Очевидно има световен ден на приятелството - 30 юли - но празненствата трябва да бъдат засилени.

Платен почивен ден за забавление с приятели е идеалният начин.

 

 

ГАНА

 

 

Очевидно сме запазили най -доброто до последно.

 

Наречен „Ден на шоколада“, ганайците празнуват по най-добрият начин, който е: като дъвчат парченца шоколадови изделия.

 

Това име е дадено, за да генерира продажби за какаовата индустрия в страната.

 

Не е тайна, че обичаме добрата размяна на шоколад на Свети Валентин, но да го наречем Ден на шоколада го прави абсолютна необходимост, така че всички сме "за" него.

 

 

Денят на влюбените е хубав и всичко, но смятаме, че с добавянето на най -добрите части от празненствата на Свети Валентин по целия свят, това би било епично.

Така че, ако сега всички бихме могли да го наречем Ден на шоколада, виното и приятелството Dia Dos Namorados, където всички сме с другата половина от нас и получаваме безплатна сватба, това би било чудесно.

 

Както и да правите Свети Валентин, независимо дали сте истински романтик или не, почерпете любимия си човек с някои невероятни лакомства... и себе си.

 

Честит ден на шоколада, виното и приятелството на Dia Dos Namorados на всички!